Vi har en lang og stolt historie, der rækker helt tilbage til år 1919

Vores historie
You are here:
1. generation

1919: Grundlagt 15. marts 1919

Portræt af Laurits Røder

Røder og Mortensens Eftf. ApS blev grundlagt af Laurits Røder, som havde den tekniske viden, og af Alfred Christoffer Mortensen, som var vognmand med god økonomi. Firmaet fik adresse på Gl. Kongevej 92 på Frederiksberg.

919: Foto af Gl. Kongevej 92

 

Firmaet fik adresse på Gl. Kongevej 92 på Frederiksberg.

1941
Alfred Christoffer Mortensen går bort i 1941 og Laurits Røder fortsætter som indehaver af firmaet. Han var gift og fik børnene Gurli, Svend, Ellen og Ib.
2. generation
1948: WIlhelm Groth ny direktør
Laurits Røder dør og hans svigersøn Wilhelm Groth (gift med Gurli) overtager posten som direktør. Røders tre børn (Gurli, Svend og Ellen) bliver aktionærer.

1948

Laurits Røder går bort.

1948: Wilhelm Groth ny direktør

Wilhelm overtager posten som direktør med Røders tre ældste børn som aktionærer (Gurli, Svend og Ellen).

Den yngste søn Ib omkom ulykkeligvis ved en ulykke i rutsjebanen på Dyrehavsbakken nord for København. Skæbnen var hård ved familien Røder, da Svend blev dræbt i en overkørsel på Nærumbanen i 1951. Gurli og Wilhelm købte herefter de to andre aktionærer ud og var nu alene om at drive firmaet.

1950: Povl Elmvang starter i lære i virksomheden

I 1950 kom Povl Elmvang i lære i R&M-EL. Efter endt læretid blev han soldat, men vendte tilbage til firmaet i 1958 som svend.

1951: Ny overmontør: Knud Egesborg

Knud Egesborg ansættes som ny overmontør. Egesborg havde tidligere været svend i R&M-EL, men efter en del år som selvstændig valgte han at tage imod tilbuddet om at vende tilbage til R&M-EL og blive overmontør.

1958

Povl Elmvang ansættes som svend i firmaet.
3. generation

1962: Ny overmontør

Povl Elmvang bliver udnævnt til overmontør.

1971: Nye ejere af virksomheden

Wilhelm Groth sælger firmaet til overmontører Knud Egesborg og Povl Elmvang.

1981: Ny direktør

Knud Egesborg dør og Povl Elmvang blev ene om at lede og eje Røder og Mortensens Eftf. ApS.

1982: Stig Fischer Elmvang ny overmontør

Povl Elmvangs søn, Stig Fischer Elmvang, bliver ansat som overmontør.

4. generation

1994: Stig Fischer Elmvang ny direktør

Her ses Stig Fischer Elmvang og bogholder Anita Scholte foran kontoret og butikken på Gl. Kongevej 92 i 2002.

Povl Elmvang går på pension og Stig Elmvang køber firmaet. Her ses Stig Elmvang og bogholder Anita Scholte foran kontoret og butikken på Gl. Kongevej 92.

2002

Virksomheden modtager en Børsen Gazelle vækstpris.

2002: Ny adresse i Vanløse

Lejemålet på Gl. Kongevej er blevet for småt og Stig Fischer Elmvang køber nye større lokaler på Skjulhøj Allé 46 i Vanløse.

2007: Direktør 25 års jubilæum

Stig Elmvang har 25 års jubilæum i Røder og Mortensens Eftf. ApS – her fotograferet sammen med sin kone Annette på dagen for fejringen af hans jubilæum.

2012: Ny strategi og logo

Lars Elmvang (søn af Stig) ansættes som chef for strategi- og forretningsudvikling og virksomhedens nye logo offentliggøres. Her bliver det bl.a. besluttet, at virksomheden skal specialisere sig og satse på energioptimering og bæredygtige løsninger med fokus på større erhverv og offentlige kunder.

2012: Solceller installeres

I oktober 2012 opsættes der solceller på taget af den ene bygning på lokationen på Skjulhøj Alle. På lang sigt er der et mål om at vi kan blive selvforsynende på el.

2012: Indvielse af Energi-Lab

Fredag den 2. november 2012 indvies det nye Energi-Lab – et high-tech showroom, hvor virksomheder har mulighed for at afprøve de nyeste løsninger inden for energioptimering.

Energi-Lab er en intelligent bygning installeret med de nyeste LED armaturer og lyskilder, dagslysstyring af armaturer, intelligent styring af belysning, bevægelsesdetektering, intelligent styring af varme, intelligent styring af vinduer, CO2 måling af luftkvaliteten, automatisk registrering af vand, varme og elforbrug, visualisering af energiforbruget til brugere, solceller mv.

Energi-Lab blev indviet af Jesper Christensen, næstformand for Københavns Borgerrepræsentation, hvor der mødte ca. 90 personer op. I løbet af dagen kunne man høre oplæg fra nogle af verdens førende producenter som Philips og Schneider Electric, samt de danske virksomheder Solar og KeepFocus. Endelig delte R&M-EL selv ud af deres erfaringer om hvordan virksomheder, gennem både adfærdsændringer og tekniske løsninger, opnår størst mulige energibesparelser.

2013: Ny virksomhed

Direktør Stig Fischer Elmvang starter en ny bæredygtig virksomhed op på baggrund af et unikt cirkulært koncept til LED-belysning, som gør op med brug-og-smid-væk-kulturen.

September 2014: Ny driftschef

Pr. 1. september 2014 ansættes en ny driftschef – elinstallatør Henrik Ancker Olsen.

2015: Nye firmabiler

I september 2015 investeres i helt nye firmabiler – Ford Transit Connect – så nogle af de helt gamle firmabiler kan gå på pension.

2017: Den første elbil

Virksomheden får deres første elbil i maj 2017. Vi støtter op om den bæredygtig fremtid!

5. generation

2019: 100 års jubilæum

R&M-EL når deres største milepæl til dato, nemlig 100 års jubilæum i 2019, som blev fejret ved en stor reception den 25. april 2019 hos Regatta Pavillonen ved Bagsværd Sø.

Kunder, leverandører, samarbejdspartnere samt venner og familie blev inviteret til en begivenhedsrig dag fyldt med spændende taler og oplæg, sjove indspark og gode muligheder for networking med medarbejdere fra nogle af Danmarks største virksomheder og offentlige institutioner såsom Københavns Universitet, DTU, Københavns Kommune m.fl.

Anders Morgenthaler var inviteret til at tale om vigtigheden af omstilling til bæredygtighed, herunder hans personlige tilgang til netop bæredygtighed. Han blev efterfulgt af vores erhvervsminister Rasmus Jarlov, som mødte op med en lykønskning af virksomheden og et kort oplæg.

2020: Ny driftschef

Pr. 1. februar 2020 ansættes elinstallatør Tommy Sloth som ny driftschef.

Han overtager posten efter Henrik Ancker Olsen, som havde sidste arbejdsdag den 31. august 2019.

2020: Fra ApS til A/S
Pr. 28. marts 2020 ændres virksomhedsform, så R&M-EL går fra at være et anpartsselskab (ApS) til et aktieselskab (A/S)
November 2020: Håndværkerforeningens Medaljeoverrækkelse

Gennem mere end 150 år har Håndværkerforeningen København årligt hyldet de dygtigste nyuddannede håndværkere med en medalje som symbol for en særdeles veludført svendeprøve. For at blive indstillet som kandidat til en potentiel en medalje af Håndværkerforeningen skal man have bestået sin svendeprøve med 2 x 12-taller og dermed også modtager af Fagets Medalje fra TEKNIQ Arbejdsgiverne. I år 2020 var der i alt 22 elektrikere-lærlinge indstillet, hvoraf de 10 bedste (bl.a. baseret på karaktergennemsnit på hele uddannelsen) ville blive tildelt en medalje af Håndværkerforeningen. Blandt de 22 indstillede lærlinge havde R&M-EL hele tre kandidater med – Jos Amstutz (udlært 9/8-19), Joakim Aqqaluk Vedel Sønderskov (udlært 20/3-20) og Thomas Allan Steensen (udlært 14/2-20).
Og i år er vi pavestolte over at kunne præsentere vores egen Thomas Allen Steensen som én af de i alt 10 elektrikerlærlinge, som får tildelt æren i år.

Maj 2021: Flere nye elbiler

Endnu et skridt er taget mod en mere fremtidssikret bilflåde for at kunne støtte op omkring vores kunders ønske om en mere bæredygtig fremtid, som vi selvfølgelig selv er stor fortaler for.
Fire nye eldrevne Citroén Ë-Jumpy varevogne er kommet til og præger nu bybilledet i hovedstaden og omegn. Bilerne er blevet taget godt imod af vores medarbejdere, som nyder deres komfort og klimavenlige tilstedeværelse, hvor de dermed bidrager til den grønnere omstilling af Københavns pulserende byliv.